Yukigassenpremiären

Lördagen den 1 december är det dags för “Yukigassenpremiären” för den kommande säsongen. Sexton lag, främst bildade av studenter vid Luleå tekniska universitet från världens alla hörn kommer att tävla om säsongens första trofé.

Yukigassen är ett japansk snöbollskrig som sport. Årliga mästerskap hålls varje år i flera länder, Svenska Mästerskapen avgörs i Luleå i mars. Sporten har etablerat sig i bland annat Sverige, Finland och Australien.

Turneringen den 1 december arrangeras av Svenska Yukigassenförbundet och Luleå University Reception Committee. Den ger en unik möjlighet att se Yukigassen och träffa svenska och utländska studenter. Dagen innan, fredagen den 30 november kl 13:00 finns det möjlighet att besöka träningpasset och intervjua lagen.

Mer än 100 studenter på plats sätter en riktig internationell stämpel på eventet, från USA till Singapore. Det globala i det lokala.

Var en del av Yukigassen, studentlivet på Luleå tekniska universitet och universitetets internationella miljö och besök turrneringen kl. 9:30, lördagen den 1 december. Vi spelar även utan snö med skumbollar.

Yukigassen är en lagsport, där ett lag består av sju spelare samt en lagkapten och två reservspelare. Målet är, att genom att träffa motståndarspelarna med snöbollar, ta deras flagga och vinna setet. I Sverige etablerades sporten 2009 och hittills har fyra Svenska mästerskap hållits. De regerande svenska mästarna är laget I&Co bestående främst av studenter på Industriell Ekonomi vid Luleå tekniska universitet.

Svenska Yukigassenförbundet ansvarar för sportens främjande i Sverige och förutom Svenska mästerkskapen arrangerar mindre turneringar och event.

Luleå University Reception Committee (LURC) är en studentförening som ansvarar för de utbytesstudenter som kommer till Luleå tekniska universitet. LURC arrangerar aktiviteter som välkomstdagar, middagar, språkcafé, utflykter och resor. Under ett läsår kommer totalt 400 utbytesstudenter till Luleå tekniska universitet.

Var? : Luleå tekniska universitet, Yukigassens spelplan (mellan ICA och C-Huset)
När?:
Träningen:fredagen 30 november, kl 13:00
Turneringen: lördagen 1 december kl 9:30

Presskontakt
Adam Danisovic
Sportchef Svenska Yukigassen Förbundet
070-473 28 28
yukigassen@adamko.net
http://www.yukigassen.se/

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *