Bra resultat för svenska lag i EM

I helgen hölls Europamästerskap i Yukigassen i Finland. EM har hållits i finska Kemijärvi varje år sedan 1995 och det är många rutinerade lag som ställer upp i tävlingen. För Sveriges räkning tävlade “I & Co” från Luleå och “Gefle Snow Warriors” från Gävle. Båda lagen är nykomlingar inom sporten och spelade sina första matcher någonsin tidigare i år. Men de gjorde å andra sidan debut med den äran; “Gefle Snow Warriors” kom trea vid SM i Luleå i februari och “I & Co” tog hem silver i samma tävling.

Vid EM ställdes båda lagen mot finska “kp55“, ett lag som under många år placerat sig i toppen av EM-resultatet. Det var alltså motstånd i toppklass som mötte de svenska laget. “I & Co” tog sig till kvartsfinal i tävlingarna. “Gefle Snow Warriors” tog sig hela vägen till semifinal men fick rött kort för hela laget och fick lämna tävlingen. Förstaplatsen i EM gick till laget “kp55? för andra året i rad. Silvermedaljen gick till laget “Ikihirsi” och brons till “Lapin Peurat”.

Trots ett lite snöpligt slut är det ändå mycket väl kämpat av våra svenska snökrigare!

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *