Yukigassen På Isen (under Luleå on ice)

Vår nästa turnering äger rum den 4:e mars på Södra Hamnplan i samarbete med Luleå kommun under eventet Luleå on ice . Denna gång spelas Yukigassen inte på en vanlig mark utan på isen ty evenemangets namn Yukigassen på isen.

Kom med ett lag på 5 medlemmar (plus 1-3 reserv). Tävlingarna är öppna för alla över 18 år! (Allt spel sker på egen risk.)

Laganmälningar kan även göras på plats den 4:e mars. Om ni ska anmäla ert lag på plats, kom gärna 30 minuter innan turneringarna börjar.

Annars är ni som vanligt varmt välkomna för att prova på eller bara se andra glada spela!

Anmälningsavgift: 20kr/person

Yukigassen SM 2013 Anmälan

Schema för matcherna kommer inom kort.

Mer information om hur man spelar Yukigassen: Så här spelar du Yukigassen

Mer information om Luleå on ice: Luleå on ice 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Vårt nästa evenemang

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Yukigassen under Luleå on ice (4:e mars)

Nu är det bestämt att vi kommer att även ordna en turnering under Luleå on ice den 4:e mars. Det kommer även att finnas möjlighet för publiken att prova på och testa hur det är att spela Yukigassen. Mer detaljerad … Continue reading

More Galleries | Leave a comment

Yukigassen under Luleå Big Air (11:e februari)

Dagen kommer med stormande steg! Den 11:e februari, då första Yukigassen tävling efter nästan 4 år sker. En turnering kommer att ordnas på parkeringen vid teknikens hus i Porsön kl. 14:00-17:00.

Föranmälda lag kommer att möta varandra och emellanåt kommer det även att finnas chans för publiken att testa hur det är spela Yukigassen.

Du är välkommen förbi för att tävla med ditt lag eller prova på eller bara se andra glada spela!

Det som krävs för ett lag är 5 medlemmar (plus 1-3 reserver). Tävlingarna är öppna för alla över 18 år! (Allt spel sker på egen risk.)

Anmälningsavgift: 20kr/person

Yukigassen SM 2013 Anmälan

Schema för matcherna kommer inom kort.

Mer information om hur man spelar Yukigassen: Så här spelar du Yukigassen

Mer infomation om Luleå Big Air: Luleå Big Air 

Posted in Uncategorized | Tagged | Leave a comment

Yukigassen är tillbaka!!

Det går rykten att efter nästan 4 års fred har snöbollskriget kommit tillbaka!

Om du har hört dessa rykten och undrar om det verkligen stämmer kan vi stolt säga; JA!

Yukigassen efter alla dessa år är här för att bjuda på äventyr som skapar lite extra lycka ute i snön.

Svenska Yukigassens förbundet kommer att organisera två turneringar!

Den närmaste turneringen kommer att ske den 11:e februari på LTU-campus i sammarbete med MAkt och Luleå Big Air.

Turnering nummer två i år kommer att arrangeras den 4:e mars i södra hamn i sammarbete med Luleå kommun.

 

Posted in Tävlingar 2017, Uncategorized | Tagged | Leave a comment

Websidan utvecklas

Hej!

Kul att ni hittade hit!

Sidan är just nu under utveckling. Vi kommer med ny information inom kort. Annars är det bara att bläddra på så kan ni se uppläggen f.o.m. år 2010.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Bra resultat för svenska lag i EM

I helgen hölls Europamästerskap i Yukigassen i Finland. EM har hållits i finska Kemijärvi varje år sedan 1995 och det är många rutinerade lag som ställer upp i tävlingen. För Sveriges räkning tävlade “I & Co” från Luleå och “Gefle Snow Warriors” från Gävle. Båda lagen är nykomlingar inom sporten och spelade sina första matcher någonsin tidigare i år. Men de gjorde å andra sidan debut med den äran; “Gefle Snow Warriors” kom trea vid SM i Luleå i februari och “I & Co” tog hem silver i samma tävling.

Vid EM ställdes båda lagen mot finska “kp55“, ett lag som under många år placerat sig i toppen av EM-resultatet. Det var alltså motstånd i toppklass som mötte de svenska laget. “I & Co” tog sig till kvartsfinal i tävlingarna. “Gefle Snow Warriors” tog sig hela vägen till semifinal men fick rött kort för hela laget och fick lämna tävlingen. Förstaplatsen i EM gick till laget “kp55? för andra året i rad. Silvermedaljen gick till laget “Ikihirsi” och brons till “Lapin Peurat”.

Trots ett lite snöpligt slut är det ändå mycket väl kämpat av våra svenska snökrigare!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Svensk Yuki-drottning vid nordiska mästerskapen

I helgen gick nordiska mästerskapen i Yukigassen av stapel i norska Vardø. Team LTU från Luleå var på plats men tog sig tyvärr inte vidare från kvartfinalerna. Men krönt blev ändå laget på sätt och vis då Juliet Namuleme från Team LTU utsågs till årets “Yukidronning” vid tävlingarna. Grattis säger vi till Juliet!

I topp vid tävlingarna blev
1. IL Tempo Gigante, Kjøllefjord
2. KP 55, Finland
3. Paal sine høner, Vardø

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Team LTU mötte hårt motstånd i Japan

I helgen hölls VM i Yukigassen i Japan och vinnarna från SM var på plats. Det var ett tufft motstånd som mötte Team LTU på spelplanen i Sobetsu. Det är föga förvånande då japanerna har utvecklat sina talanger i snöbollskrig de senaste 20 åren medan vi i Sverige precis kommit igång.

Om vi läser de japanska resultatlistorna rätt mötte Team LTU lagen “Suspicious Fire” (風前の不審火) och “Ridakusho Ng Co2Z” (リダクションCO2Z) i gruppspelet och slogs tyvärr ut efter förlust mot båda laget.

– Vi spelade två matcher och förlorade båda, men vi vann ett set och det får vi vara nöjda med, säger Joakim Wiklund, en av deltagarna i laget Team LTU.

Han förklarar framgången för de japanska lagen med att båda lagen har spelat ihop sedan 1997.

– De var så samspelta så att de visste exakt vad de gjorde i varje situation, säger han.

VM-segern gick i år till laget “Honpo Per Shop” om Google Translate är att lita på. På japanska あたり屋本舗.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Iskallt snöbolls-SM i Luleå vanns av LTU-lag

Snökaos och takras i södra Sverige, Japanskt snöbollskrig i norr. På söndagen avslutades SM i Yukigassen i Luleå i – 24 grader. Två lag från Luleå tekniska universitet lade beslag på guld, respektive silver. Bronsmedaljen vanns av ett gäng tävlingssugna från Gävle. Det blev Backyard Porsön (alias Team LTU) som till sist tog hem SM titeln.

– Det är fantastiskt, det är väldigt kul och nu har man en Japanresa nästa år också, säger Markus Nyberg som är lagledare för Backyard Porsön, och som nu återigen erövrat SM titeln, liksom även det mer officiella namnet Team LTU.

Till saken hör att laget redan i fjol vann sveriges första inofficiella svenska mästerskap I Yukigassen, även då arrangerat av studenter vid Luleå tekniska universitet. Några av Nybergs lagkamrater är minst lika lyriska som sin lagkapten, efter den riktiga SM segern på söndagen

– Ofattbart, skönt, nervöst fortfarande, jag fattar inte vad som händer, vi vann och det känns underbart, säger Juliet Namuleme och får medhåll av lagets andra kvinnliga medlem.

– Ja det känns fantastiskt, säger Katarina Gebart.

– Det känns jäkligt bra och det känns riktigt skönt att få komma till Japan även nästa år och det visar också att vi är bäst, efter att ha tagit ett officiellt SM, säger André Fredberg.

Samtidigt ska sägas att laget mötte hårt motstånd i finalmatchen mot det andra LTU laget, ”I & co” som knep silverplatsen och får åka till Norra Finland och delta i EM i Yukigassen.

Ända från Gävle kom det tappra laget Gefle Snow Warriors som efter en hård sista match placerade sig på bronsplats och får som belöning åka till Nordnorge och delta i Nordiska mästerskap i Yukigassen om några veckor.

– Det var några av killarna som läst om Yukigassen SM i tidningen Aftonbladet och så bestämde vi oss för att åka. Vi har kört en träning innan vi åkte hit och det känns väldigt kul att vinna brons och få åka till Nordnorge, säger Julia Eriksson i Gävlelaget

Så var årets Svenska mästerskap i Yukigassen till ända. En tävling som genomfördes i blåst och stark kyla, så stark att tävlingens speaker tillade att ”det känns som minst 60 grader”. Trots kylan så står det klart redan nu att Luleå tekniska universitet kommer att arrangera SM i Yukigassen även nästa år, osagt när. Blir det som nu, i slutet av februari eller senare då temperaturerna troligen är mera behagliga är en fråga som ännu inte har något svar.

TEXT: Leif Nyberg

Posted in Uncategorized | Leave a comment