Pressmeddelanden

2012-11-28: Yukigassenpremiären
Lördagen den 1 december är det dags för “Yukigassenpremiären” för den kommande säsongen. Sexton lag, främst bildade av studenter vid Luleå tekniska universitet från världens alla hörn kommer att tävla om säsongens första trofé.

Läs hela pressmeddelandet >

2012-02-12: Basketproffs deltar i snöbollskrig
Hur bra är basketspelare på snöbollskrig? Det får vi veta när Svenska Mästerskapen i Yukigassen (snöbollskrig) hålls den 25 februari 2012 på Luleå tekniska universitet. Spelare från LF Basket och Northland Basket ställer upp med ett lag för att kriga om prischecken på 50 000 kronor
Läs hela pressmedelandet >

2012-01-12: Sprakande SM i snöbollskrig
SM i Yukigassen i Luleå den 25 februari blir i år en sprakande händelse. Svenska mästerskapen i den japanska snöbollssporten Yukigassen, som arrangeras av studenter vid Luleå tekniska universitet, paras i år med ett annat, blixt och dundrande, studentmästerskap.
Läs hela pressmeddelandet >

2011-01-17: SM i snöbollskrig
Alla vet inte att det finns ett svenskt mästerskap i snöbollskrig men det gör det. Sporten som heter Yukigassen infördes i Sverige av studenter vid Luleå Tekniska Universitet och etablerades på allvar under 2009. Yukigassen som är en lagsport kan jämföras med paintball och den kräver både fysik, teknik och taktik.
Läs hela pressmeddelandet >


2009-09-30: Sverige erövrar Europa i snöbollskrig
Sveriges nybildade landslag i japanskt snöbollskrig, Team LTU, deltog i helgen i Nordiska mästerskapen i Vardö, Norge. Team LTU gick vidare till åttondelsfinal där de slogs ut av förra årets Europamästare. För att vinna EM ändrar nu laget taktik. Den 3-5 april satsar Team LTU på att ta hem guldet när Europeiska mästerskapen spelas i Kemijärvi, Finland.
Läs hela pressmeddelandet >


2009-03-24: Sverige ska bli bäst i Europa på snöbollskrig
Sverige har sedan en månad tillbaka ett officiellt landslag i den japanska snöbollskrigsporten Yukigassen. Team LTU heter de och kommer från Luleå. Nu förebereder sig Team LTU för att försvara Sveriges färger vid Nordiska och Europeiska mästerskapen i Norge respektive Finland.
Läs hela pressmeddelandet >

Be Sociable, Share!